sâmbătă, 3 ianuarie 2015

De ce alegem o pompa de caldura?

Orice decizie in privinta modalitatii de incalzire pentru casa noastra poate deveni de cele mai multe ori coplesitoare... Este o pompa de caldura mai eficienta din punct de vedere energetic decat o centrala pe lemne? Care sunt avantajele unei pompe de caldura fata de un sistem cu peleti sau gaz? Este mai ieftina incalzirea cu o pompa de caldura fata de o centrala pe gaz? Ne-am pus si noi aceste intrebari in locul dvs si va putem spune ca pompele de caldura sunt recunoscute a fi unele dintre cele mai eficiente forme de incalzire disponibile. In plus fata de restul sistemelor de incalzire, pompele de caldura ofera beneficii pe care restul sistemelor nu le ofera, precum : EFICIENTA ENERGETICA, PROTECTIA MEDIULUI INCONJURATOR, SIGURANTA SI USURINTA IN EXPLOATARE

Este demonstrat faptul si noi garantam ca la fiecare 1kW consumat de o pompa de caldura, pompa de caldura produce aproximativ 4 kW. Eficienta este masurata prin COP = coeficientul de performanta, o pompa fiind considerata eficienta daca acest COP se afla in jurul valorii de 4. Cu cat un sistem este mai eficient energetic, cu atat va fi mai iestin in exploatare. Desi investitia intitala intr-o pompa de caldura poate fi considerata una mare, in comparatie cu o centrala, economiile pe termen lung asupra consumului de energie sunt mult mai mari. Comparativ cu toate celelalte forme comune de incalzire, o pompa de caldura este cel mai eficient sistem in privinta energiei si cel mai ieftin in exploatarea acestuia. 
Utilizatorii pompelor de caldura atesta faptul ca un beneficiu important al pompelor de caldura este un nivel mai ridicat de confort, pompele de caldura folosind un ventilator pentru a distribui aerul incalzit, ceea ce permite o incalzire uniforma. Anumite sisteme pe lemne, asigura o incalzire locala, iar in momentul in care creste distanta fata de acestea, se poate resimti o incalzire mai mica a locatiei in care te situezi. Pompa de caldura mentine temperatura setata pe durata intregii utilizari, in timp ce anumite sisteme genereaza caldura incontinuu ducand la o stare de disconfort si un efort suplimentar de a seta in permanent temperatura dorita. 
In decizia de a alege un sistem de incalzire pentru casa dvs trebuie sa luati in calcul si mentenanta necesara ulterior pentru aparatul ales, astfel incat sa fie ușor de utilizat și capabil să furnizeze caldura prin simpla apasare a unui buton, asigurându-vă că nu trebuie sa faceti un compromis asupra confortului. Este exact ceea ce va ofera o pompa de caldura! Cu o pompa de caldura, puteți evita manopera implicata de sistemele cu lemne de foc, la o simpla apasare de buton, puteți avea caldura. Pompele de caldura sunt controlate de un termostat, asigurându-se că temperatura preferată este menținută, nu este nevoie sa ajustati setările pompei de căldură, aceasta va face acest lucru automat atunci când este necesar. Dvs sunteti cel care seteaza intital programul de functionare pentru o pompa de caldura, iar aceasta va respecta preferintele intocmai. 
 Pompele de căldură nu ard nimic pentru a furniza energie termică, utilizand foarte putina energie electrică necesară pentru functionarea compresorului, astfel ca nu exista emisii suplimentare de carbon.Comparați acest lucru la procesul de ardere a arzatoarelor de lemn care produc vapori, funingine si fum, creand o presiune majoră asupra mediului in ceea ce privește emisiile de carbon. 

Cu siguranta pentru multi dintre dvs poate parea o alegere dificila, atat din prisma costurilor initiale dar si din prisma faptului ca nu cunoasteti foarte bine modul de functionare al acestor sisteme si cum pot corspunde atat cu locatia dvs cat si cu necesarul de caldura al locuintei. 

In aceasta privinta va putem garanta ca vom fi deschisi sa va raspundem tuturor intrebarilor, pentru ca ne dorim clienti multumiti cu alegerea facuta si care sa se bucure la maxim de toate avantajele acestor sisteme. 
Ne puteti contacta la: 
0727.958.167; 0743.627.427; 
office@margas.ro 
www.margas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu