joi, 4 decembrie 2014

Cum functioneaza o pompa de caldura aer - apa pe timp de iarna?

Pompele de caldura cu sursa de aer pot salva proprietarii de case, de o suma substanțiala de bani pentru incalzirea pe timp de iarna. Asta pentru ca in loc sa utilizeze gaze naturale pentru a produce caldura, pompa de caldura muta pur si simplu caldura din aerul exterior in casa ta. Deci, cum functioneaza o pompa de caldura pe timpul iernii, chiar si atunci cand aerul exterior este atat de rece?

Pe timpul verii, cand pompa de caldura este in modul de racire, se foloseste agent frigorific pentru a absorbi caldura din interiorul casei tale si a o elibera afara. E destul de usor de ințeles, pentru ca exista o mulțime de caldura in casa ta ce poate fi absorbita in timpul verii.

In timpul iernii insa, pompele de caldura funcționeaza ca un aparat de aer conditionat in sens invers. Agentul frigorific absoarbe caldura din aerul exterior si o foloseste sa incalzeasca casa ta. Credeti sau nu, aerul exterior conține o anumita cantitate de caldura chiar la temperaturi foarte scazute. De fapt, cele mai multe pompe de caldura pot absorbi in mod eficient caldura din aerul exterior fie ca este cald sau rece.




Deoarece pompele de caldura funcționeaza cu o cantitate mica de energie electrica, se pot reduce drastic costurile la utilitați, care in cazul unor centrale pe gaze naturale ar fi cu mult mai mari.

Pompe de caldura reprezinta o solutie optima pe durata iernii in cele mai multe cazuri, desi trebuie sa recunoastem si faptul ca la temperaturi foarte scazute este posibil sa fie necesar si o sursa ajutatoare pentru incalzirea locuintei.

Cu o experienta de peste 15 ani in montarea si punerea in functiune a pompelor de caldura, specialistii MARGAS INSTAL  va stau la dispozitie pentru a raspunde la oricare dintre intrebarile dvs:

0727.958.167; 0743.627.427
office@margas.ro
www.margas.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu